image

Zuiderzeemuseum - Zee vol verhalen

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vertelt de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. Het IJsselmeer is ontstaan toen in 1932 de afsluitdijk de Zuiderzee van de Waddenzee afsloot. Het ontstane binnenmeer werd het IJsselmeer genoemd.
Het museum bestaat uit een buitenmuseum met meer dan 140 historische gebouwen en vormt een compleet dorp. Het binnen museum toont kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.
De vaste collectie in het binnen museum is begin 2020 volledig opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe verlichting.
Diverse toonaangevende internationale merken werden tijdens intensieve testen vergeleken op een groot aantal criteria, zoals kleurweergave, egaliteit van de lichtbundel, dimbereik en prijsstelling. De armaturen van CLS LED en Chauvet Professional kwamen als beste uit de bus.
Adviseur tijdens het proces was Frank Hulsebosch van het bedrijf 50LUX. Frank heeft ook de daadwerkelijke belichting van de vaste expositie voor zijn rekening genomen.
Het ontwerp van de tentoonstelling is van de hand van Perspekt Studio”s

 

Lichtpunt leverde:

500 stuks CLS Focus HP T 230V

185 stuks CLS Jade Expo

85 stuks CLS Focus Compact GII T DMX

50 stuks Chauvet COLORado 2 Solo

15 stuks Chauvet COLORdash Par H12IP

image
image
image

Foto’s: Erik Hesmerg