Zaallicht Oosterpoort Grote Zaal

image

In de zomer van 2018 heeft Lichtpunt de halogeen zaalverlichting in de Grote zaal van de Oosterpoort vervangen door LED met de TW2000 Moodspot van TDE Lighttech. De oude verlichting bestond uit 116 hallogeen lampen die waren geplaatst in de klankkaatsers. Het nadeel hiervan was dat trillingen veel uitval van de lichtbronnen veroorzaakte. Daarnaast was de lichtopbrengst van deze verlichting op de vloer aan de krappe kant, wat resulteerde in nadelige gevolgen voor o.a. de schoonmaakwerkzaamheden.
De Moodspot kan niet alleen perfect worden gedimd, maar behoud ook de zogeheten amberdrift tijdens het dimmen. In andere woorden, de lichtkleur wordt steeds warmer naarmate de spot verder gedimd wordt. Op deze manier worden de eigenschappen van halogeenlicht geïmiteerd. Door gebruik te maken van verschillende lenzen, wordt, ongeacht de hoogte van het plafond, op iedere plaats het gewenste lichtniveau behaald.
De in totaal 116 Moodspots kunnen elk individueel worden aangestuurd door een ingebouwde IZI-link LED driver. Het zaallicht kan zowel door de lichtcomputer, als door een tablet en 2 vaste knoppenpanelen bediend worden.
Lichtpunt is ontzettend trots op het resultaat. Wij zijn ervan overtuigd dat de verlichting niet alleen bijdraagt aan de het creëren van de gewenste sfeer, maar ook in praktisch opzicht voordelen oplevert.

image

Lichtpunt leverde 122 TW2000 Moodspots 1400 – 4000K en verzorgde de dialux lichtberekening, de aanpassing van de bestaande gaten aan het nieuwe armatuur, de installatie en het programmeren.

Gebruikte materialen:
122 x TW2000 Moodspot 1400-4000K
1 x Visual Productions Cuecore 2, controller
2 x Visual Productions B-station, bediening
1 x Tablet met Kiosk, bediening
1 x draadloos netwerk t.b.v. bediening

Foto’s: Knelis
Tekst: Lichtpunt/TDE