image
image

Groninger Museum - The Rolling Stones Unzipped

The Rolling Stones – Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling ooit over de wereldberoemde rockband. Na Londen, de Verenigde Staten en Azië tourt de expositie in vernieuwde vorm door Europa, met de primeur voor Groningen van 20 november 2020 tot 28 februari 2021.

Aan de hand van ruim 400 originele objecten uit het persoonlijke archief van de band, geeft de tentoonstelling een indrukwekkend kijkje achter de schermen. Er zijn niet alleen instrumenten en stage designs te zien, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Lichtpunt leverde en installeerde in opdracht van het Groninger Museum de lichtspecials, de audio- en videotechniek en de technische eindregie in nauwe samenspraak met Electrosonic.  https://www.electrosonic.com/

Daarnaast bouwde Lichtpunt de truss-constructie bij de entree-tent, verzorgde techniek bij de opening en diverse persmomenten.

image
image
image
image

Zaalfoto’s Groninger Museum – Peter Tahl

image

The Rolling Stones gefotografeerd door Claude Gassian