Forum Groningen - Storyworld

Zaterdag 11 januari 2020 werd Storyworld geopend. Hét Nederlands museum voor strips, animatie en games.

Verhalen vertellen is een gave. Maar waarin zit ‘m nu de kunst? Het nieuwe Nederlands museum Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van begin tot eind. Want elke superheld en elke slechterik is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Bovendien is Storyworld een plek waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games.

Storyworld zoomt als enige museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten op het gebied van strips, animatie en games. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio’s met internationaal succes; in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem.
Het museum  heeft een brede, eigentijdse collectie opgebouwd van werken op het gebied van strips, animatie en games. Bijvoorbeeld storyboards van tekenfilms, props van animatiefilms en games die je samen kunt spelen. Een deel van de stripcollectie komt uit de nalatenschap van het Stripmuseum, dat in het voorjaar van 2019 gesloten is.

image
image
image
image

Foto’s: Website Brandwacht en Meijer.

In opdracht van tentoonstellingsbouwer Brandwacht en Meijer verzorgde Lichtpunt de belichting van het nieuwe Strip-, Animatie- en Games-museum.

image
image
image
image

Tekst: Storyworld.

Foto’s: Stella Dekker