image
image
image

Forum Film

Forum Groningen is een multifunctioneel gebouw dat in november 2019 geopend werd. Het Forum is een ontmoetingsplek geworden voor Groningers, met onder andere ruimte om te debatteren. Ook huisvest het Forum het filmhuis(voorheen Images), Storyworld(museum voor strips, animatie en games), een restaurant op de bovenverdieping, studieplekken en een bibliotheek.
Forum Groningen heeft een opvallend ontwerp met een lichte piramidevorm en groot glas in de vorm van een sleutel. Het is naast de Martinitoren een van de hoogste gebouwen en eyecatchers van de binnenstad. Het gebouw is maar liefst 45 meter hoog.

Lichtpunt verzocht CLS al in 2014 om een decoratieve lichtoplossing te ontwerpen voor een aantal wanden van de bioscoop, aan de hand van een schetsidee van lichtontwerper Bob van der Klaauw. In 2019 werd door het R&D team van CLS een concreet armatuur ontwikkeld onder de naam LON Decostar.

De lichtbron is een door CLS zelf ontwikkelde RGBW lichtbron, die aangestuurd wordt door een eveneens zelf ontwikkelde 4-kanaals DMX driver. De geïntegreerde 24V DMX driver is voorzien van RJ45 CAT5 connectoren voor een eenvoudige aansluiting.

Het effect is extreem fraai en is door menig fotograaf al op de plaat gezet. Bent u lichtontwerper of architect en heeft u behoefte aan een op maat gemaakte lichtoplossing, dan kunt u contact opnemen met ons.

 

Ontwerp idee: Bob van der Klaauw

Tekstbron: Website CLS

Fotografie: Lichtpunt Stella Dekker / Roelof Bos

image
image
image