image
image

Daan Roosegaarde - Presence

Een nieuw en baanbrekend, interactief kunstwerk, wordt de expositie “Presence” in het Groninger Museum genoemd. Kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde heeft op uitnodiging van het Groninger Museum een lichtkunstwerk ontwikkeld waarbij de bezoeker wordt uitgenodigd om actief het lichtlandschap te beïnvloeden door zijn/haar aanwezigheid.

Lichtpunt heeft in een ‘supported by’-rol een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoekstraject van Studio Roosegaarde om te kijken op welke wijze het publiek interactie kan hebben met de ruimte.
Door te spelen met beïnvloeding van licht en belichting, met de vraag: “hoe maak je het licht zo onzichtbaar mogelijk” zijn we op zoek gegaan naar een passende lichtoplossing.

Als lichtpartner kijken we met plezier terug op een prettige samenwerking met het team van Studio Roosegaarde en het Groninger Museum.

Presence van Daan Roosegaarde was  van 22 juni 2019 t/m 12 januari 2020 te bezoeken in het Groninger Museum.

Daan Roosegaarde – Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Het is een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde. Dit is de eerste keer dat hij als ‘buitenkunstenaar’ de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert.

Meer informatie over deze tentoonstelling op de website van het Groninger Museum, klik hier

image
image