image

Jebel Buhais Geology Park

Nieuw bezoekerscentrum in Sharjah toont unieke geologie van de regio.

Buhais Geology Park Interpretive Centre beschikt over een indrukwekkend theater en café met panoramisch uitzicht. Het gebouw is ontworpen door Hopkins Architects en is geïnspireerd op de prehistorische fossielen in de regio.

Het nieuwe bezoekerscentrum in Sharjah maakt gebruik van interactieve displays om bezoekers de rijke geologische geschiedenis van de regio te kunnen laten zien.

Het centrum, 48 kilometer ten zuidoosten van de stad Sharjah, ligt op de voormalige zeebodem van de Al Madam Plain. Dat is een regio van geologische betekenis, die de thuisbasis is van zee fossielen die tot wel 65 miljoen jaar oud zijn.

Het ontwerp van het gebouw is een eerbetoon aan de geschiedenis van het emiraat. Het centrum is ontworpen door Hopkins Architects.

Bezoekers kunnen op modellen gebaseerde interactieve displays de bergen en zandduinen van Sharjah verkennen, als bewijs van de geschiedenis van het gebied door de jaren heen en licht werpen op de creatie van de kalkstenen bergketens van Jebel Buhais. Bezoekers krijgen ook de gelegenheid om lokale rotsen en fossielen te onderzoeken.

De faciliteit heeft een oprit die leidt naar een centrale hub en tentoonstellingsruimtes en een buitenpad dat de pods met elkaar verbindt. Het pad omvat weergavegebieden, looppaden over geologische vindplaatsen, ongebruikelijke rotsformaties en oude begraafplaatsen en is ontworpen om bezoekers aan te moedigen om het bergachtige gebied te verkennen.

Lichtpunt leverde in opdracht van Hypsos het tentoonstellingslicht voor het bezoekerscentrum en monteerde de materialen ter plekke in de Verenigde Arabische Emiraten.

Gebruikte materialen:

3 x CLS Lina

12 x CLS Ruby

88 x Precision Lighting Oculus

37 x Proliad Aquarel OP

Benodigde 3-Fase rail, LED strip in alu profiel met opaal cover. Compleet met bekabeling, sturing en ophanging.

image
image

Foto’s en tekst: Website Hypsos