image
image

Foto’s: Sake Elzinga

America and Trump by Andres Serrano - Forum Groningen

De race om het Witte Huis is losgebarsten. Forum Groningen markeert deze politieke strijd met een expositie van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Andres Serrano, met een hoofdrol voor de presidentskandidaat waarop alle ogen gericht zijn: Donald Trump. De expositie America & Trump by Andres Serrano is tot en met 5 november 2024 in het Forum te zien.

De expositie in Forum Groningen bestaat uit een unieke samenstelling van drie werken van Andres Serrano, die voor het eerst tegelijk te zien zijn. Samen vormen ze een reflectie op de Amerikaanse maatschappij en Donald Trump, die na een carrière als ondernemer, vastgoedmagnaat en tv-ster het hoogste ambt van de Verenigde Staten bekleedde en in 2024 opnieuw een gooi doet naar het presidentschap.

Het Forum heeft Lichtpunt gevraagd voor deze tentoonstelling een lichtplan te maken en uit te voeren.

Voor de op locatie gemaakte vitrine is gekozen voor een ledstrip boven en onder in een profiel met speciale optische filters, voor een asymmetrische licht uitstraling. Hiermee wordt de vitrine in basis mooi gelijkmatig verlicht. Om ongewenste schaduwen in te vullen en een aantal objecten eruit te laten springen, is de verlichting aangevuld met de CLS Focus Compact GII armaturen. Een gedeelte van deze verlichting is in huur aangeboden, zodat de kosten van deze tijdelijke tentoonstelling overzichtelijk bleven.

Lichtpunt is nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces, om in deze fase de uitvoerbaarheid van de ideeën te waarborgen. Verder heeft Lichtpunt de basis(zwarte baseplates en alu buizen) geleverd van de wand met beeldschermen.

image
image
image
image

Expositie ‘America & Trump by Andres Serrano’ in Forum Groningen. Foto’s: Sake Elzinga