image
image

Amsterdam Light Festival 2017 - 2018

Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vond de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.
Wat maar weinig mensen weten, is dat iedere editie de lichtkunstwerken speciaal voor Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt worden. Van een werk in de masten van VOC schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum tot lichtkunstwerken die boven de Herengracht gespannen worden.
De lichtkunstwerken van de waterexpositie zijn vanaf het water te bewonderen met een speciale Water Colors rondvaart, te boeken bij de aan het festival verbonden rederijen.

Lichtpunt heeft voor de onderstaande kunstwerken en installaties de led verlichting en dmx-bekabeling geleverd; de truss constructie geleverd en opgebouwd.

• Homeward Bound – Victor Engbers
• Infinita – Balmond Studio
• Touch of Time – Lambert Kamps

image
image

Foto’s: Janus van den Eijnden

Alle rechten op het beeldmerk, woordmerk, de teksten (inclusief festivalboek- en webteksten) en de afbeeldingen van Amsterdam Light Festival behoren toe aan de Stichting Amsterdam Light Festival.
Het beeldmerk en de woordmerken zijn geregistreerd. Het gaat hierbij om het Amsterdam Light Festival-logo, de merknamen Water Colors®, Illuminade® en het woordmerk Amsterdam Light Festival®.