Architectuur & Buitenverlichting

Architectuur & Buitenverlichting
Het belichten van gebouwen, bruggen en andere gebouwde objecten in de stad of op het platteland is bij uitstek een specialisme van Lichtpunt.
Niet alleen de belichting maar ook het installatiewerk kunnen wij goed en in eigen beheer doen.

Licht voortdurend in beweging.
Om het licht op een gebouw voortdurend van kleur te laten veranderen of om het licht elke avond op een bepaalde tijd aan of uit te laten gaan, vereist een goede lichtsturing. Ook daarvoor heeft Lichtpunt unieke lichtsturingsoplossingen.

Zie in de showcase enkele voorbeelden

Licht in de Architectuur
In Nederland wordt er met veel zorg gekeken naar de inrichting van ruimte. Of het nu gaat over een kantoor of een openbaar gebied, de mens moet zich er prettig voelen. Licht speelt daarbij een belangrijke rol. Lichtkleur, intensiteit en richting zijn belangrijke aspecten bij het maken van een lichtplan. Licht schept diepte, het contrast zorgt voor **spanning** kleur speelt in op onze gemoedstoestand.
De gebruiker heeft meer en meer behoefte om zelf de sfeer van zijn verlichting te kunnen regelen. Door de opkomst van onder andere LED, worden deze technieken die al langer bekend zijn in theater, steeds breder ingezet. Zo zijn er bureaulampen waar de kleurtemparatuur van de LED zelf ingeregeld kan worden.

Lichtpunt heeft ruime ervaring met het “theatraal” toepassen van verlichting in de architectuur. Binnen, buiten alsmede in de openbare ruimte. Zo zijn er in de stad Groningen 2 bruggen belicht, en zijn er in de provincie een aantal kunstwerken te zien waarbij Lichtpunt de belichting verzorgde. Ook voor een aantal winkels en horecagelegenheden is het lichtplan van onze hand.