In het Achterhoekse dorp Eibergen is een voormalige fabrieksschoorsteen opgehoogd met een stalen constructie. De eerder deels afgebroken schoorsteen bereikt hiermee opnieuw zijn oorspronkelijke hoogte. Het ontwerp is gemaakt door 4D Architecten.
Naast de verwijzing naar de oorspronkelijke hoogte, refereert het hedendaagse kunstwerk ook aan de karakteristieke ritmiek van de oorspronkelijke trekbanden. Al met al vormt het kunstwerk een abstracte interpretatie van de voormalige schoorsteenkop. De schoorsteen is aangelicht met een groene LED verlichting die gelijktijdig met de straatverlichting, iedere avond, de schoorsteen weer in zijn originele functie laat fonkelen, als heus baken voor het Achterhoekse dorp.

Lichtpunt leverde en installeerde 12 x CLS Revo met groene LEDs

image
image
image
image

Tekst en foto: Architectenweb, 4D architecten