Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2013

Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2013
Geplaatst op: 13-09-2013 08:49
De twintigste editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie viert de hedendaagse fotografie.
Van 1 september tot en met 13 oktober 2013 presenteert Noorderlicht zes tentoonstellingen met het werk van 74 fotografen uit de hele wereld. Dit fotografisch event vindt plaats op een indrukwekkende nieuwe culturele locatie: de oude Suikerfabriek in Groningen.
Lichtpunt is door Noorderlicht gevraagd de tentoonstelling passend te belichten.De voormalige fabriekshal wordt belicht met industriële lampen in de grote hal, TL in de kelder en spots in de binnen ruimte.
Het resultaat is een bezoek aan de oude Suikerfabriek meer dan waard!Kijk ook eens op: www.noorderlicht.com


Grote hal Suikerfabriek
Er is een grote houten ruimte gebouwd in de grote hal van de Suikerfabriek door Janco van Barneveld.
Lichtpunt heeft de ruimte van binnen en van buiten fel in het licht gezet. De grens tussen tentoonstelling en werkelijkheid verdwijnt daarmee.
Materiaal: 26 x HQI 400W asymmetrische breedstralers (gasontlading).
Zijhal Suikerfabriek.
In de zijhal van de Suikerfabriek zitten aan één zijde veel ramen waar veel daglicht door naar binnen komt. Aan de donkere hangen schijnwerpers om de schaduwkant “in te vullen”.
Materiaal: 6 x HQI 400W breedstralers.


In de middenruimte naast het café hebben we een lichtrail gehangen met daar 40 Milano QR 111 halogeen accentspots gebruikt, om alle foto`s goed te belichten.In het café hangen de spots hoog en ver weg. Het hiermee gesimuleerde daglicht (het “Noorderlicht”!) creëert ruimtelijkheid en belicht de foto’s mooi egaal.