Amsterdam Light Festival – De water expositie - editie 2017-2018

Amsterdam Light Festival – De water expositie - editie 2017-2018
Geplaatst op: 12-12-2017 15:27
Van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018 vindt de 6e editie van Amsterdam Light Festival plaats.
Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum.


Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten.

Wat maar weinig mensen weten, is dat iedere editie de lichtkunstwerken speciaal voor Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt worden. Van een werk in de masten van VOC schip De Amsterdam bij het Scheepvaartmuseum tot lichtkunstwerken die boven de Herengracht gespannen worden.

De water expositie van Amsterdam Light Festival vindt plaats van 30 november 2017 tot en met 21 januari 2018. In deze periode verlicht een groot aantal kunstwerken Amsterdam op en rond de grachten. De werken zijn dagelijks verlicht van 17:00 tot 23:00 uur (alleen op Oudejaarsavond tot 20:00 uur).
De lichtkunstwerken zijn vanaf het water te bewonderen met een speciale Water Colors rondvaart, te boeken bij de aan het festival verbonden rederijen. Deze rederijen zijn te herkennen aan het 'Official Partner' label.

Lichtpunt heeft voor de onderstaande kunstwerken en installaties de led verlichting, dmx-bekabeling en truss constructie geleverd.

• Homeward Bound - Victor Engbers
• Infinita - Balmond Studio
• Touch of Time - Lambert KampsVoor de website van het Amsterdam Light Festival, klik hier.

Foto's: Janus van den Eijnden

Alle rechten op het beeldmerk, woordmerk, de teksten (inclusief festivalboek- en webteksten) en de afbeeldingen van Amsterdam Light Festival behoren toe aan de Stichting Amsterdam Light Festival.
Het beeldmerk en het woordmerken zijn geregistreerd. Het gaat hierbij om het Amsterdam Light Festival-logo, de merknamen Water Colors®, Illuminade® en het woordmerk Amsterdam Light Festival®.